Månadsbrev oktober 2023

Månadsbrevet för oktober är nu släppt. Läs mer om hur fonderna har utvecklats, vilka transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Månadsbrevet för oktober är nu släppt. Under den intensiva rapportsäsongen i mitten av månaden visade bankerna en imponerande styrka med höga räntenetton och minimala kreditförluster. Verkstadsbolagen uppvisade viss variation, men de befarade svagheterna i efterfrågan och orderingång visade sig inte vara skrämmande. Generellt sett ledde de något bättre rapporterna än förväntat inte till kurslyft. Läs mer om detta, hur fonderna har utvecklats och hur fonderna har agerat i vårt månadsbrev.

Klicka här för att läsa månadsbrevet.


Hur räntan påverkar Sensor Fonders olika fonder

15 juli 2024

I början av maj sänkte Riksbanken, för första gången på åtta år, styrräntan med 0,25 procentenheter. Samtidigt meddelande de att ytterligare två sänkningar sannolikt kommer att inträffa under årets andra halva om inflationen utvecklas som väntat. Sänkningen i maj var väntad, och motiverades med sjunkande inflation, svagare arbetsmarknad och svag konjunktur.

Månadsbrev juni 2024

02 juli 2024

Månadsbrevet för juni är nu släppt. Första halvåret är historia och nu gäller det att blicka framåt in i ett andra halvår som, tror vi, kommer till mycket stor del att domineras av händelser i USA. I månadsbrevet skriver vi lite djupare om våra innehav i Yubico och Sdiptech samt resonerar kring inflationen och ränteläget. Läs mer om detta, hur fonderna har utvecklats och hur vilka transaktioner som skett i vårt månadsbrev.

Vårt engagemang för hållbarhet

10 juni 2024

Sedan starten 2009 har Sensor Fonder arbetat med hållbarhet som en viktig del av investeringsstrategin. De senaste åren har hållbarhetsfrågan har blivit alltmer central, både i takt med att regelverken ställt hårdare krav på finansmarknadens aktörer, och för att vi sett allt fler bevis på att hållbarhet och lönsamhet inte är ett motsatsförhållande – snarare tvärt om.

Åk till toppen