Månadsbrev maj 2024

Månadsbrevet för maj är nu släppt. Läs mer om hur fonderna har utvecklats, vilka transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Månadsbrevet för maj är nu publicerat. Efter både trist väder och börsutveckling i april kom maj med
sol och värme och stigande kurser på Stockholmsbörsen. Kurserna rusade de första två veckorna i maj och höll sig sedan stabila månaden ut. Talesättet ”sell in may and stay away” höll inte denna gång, och heller inte vår farhåga att den trista utvecklingen från april kunde fortsätta.

I månadsbrevet skriver vi längre om ett nytt innehav, Smart Eye, samt delar vår uppfattning om bankerna.

Klicka här för att läsa månadsbrevet.


Vårt engagemang för hållbarhet

10 juni 2024

Sedan starten 2009 har Sensor Fonder arbetat med hållbarhet som en viktig del av investeringsstrategin. De senaste åren har hållbarhetsfrågan har blivit alltmer central, både i takt med att regelverken ställt hårdare krav på finansmarknadens aktörer, och för att vi sett allt fler bevis på att hållbarhet och lönsamhet inte är ett motsatsförhållande – snarare tvärt om.

Månadsbrev april 2024

03 maj 2024

April bjöd inte på något vårväder vare sig i klimatet eller på börsen. Kurserna på stockholmsbörsen föll efter några dagar då ny osäkerhet smög sig in i marknaden om vad som skulle komma att påverka placerarna mest, inflationen eller konjunkturen. Totalt steg kurserna med 0,3 % under april beräknat efter SIXRX, och hittills i år har kurserna stigit med 8,1 % enligt samma index. Våra fonder Sensor Sverige Focus och Sensor Räntefond firade ett år! 

Månadsbrev mars 2024

09 april 2024

Mars månad bjöd på en stabil uppgång på Stockholmsbörsen då SIXRX (totalindex inkl. utdelningar) steg med hela 5,7%. En stark rapportsäsong från framför allt bankerna och de stora verkstadsbolagen och med rekordutdelningar från dessa bolag i kombination med förväntningar om både kommande räntesänkningar och en bättre konjunktur blev en smarrig vår-cocktail för placerarna.

Åk till toppen