Månadsbrev augusti 2023

Månadsbrevet för augusti är nu släppt. Läs mer om hur fonderna har utvecklats, vilka  transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Månadsbrevet för augusti är nu släppt. Efter att de stora bolagsrapporterna från banker och verkstadsföretag var klara i juli, flyttade marknaderna i augusti sitt fokus till makroekonomiska frågor såsom konjunkturer, inflation, räntor och valutor. Läs mer om detta, hur fonderna har utvecklats och hur fonderna har agerat i vårt månadsbrev.

Klicka här för att läsa månadsbrevet.


Vårt engagemang för hållbarhet

10 juni 2024

Sedan starten 2009 har Sensor Fonder arbetat med hållbarhet som en viktig del av investeringsstrategin. De senaste åren har hållbarhetsfrågan har blivit alltmer central, både i takt med att regelverken ställt hårdare krav på finansmarknadens aktörer, och för att vi sett allt fler bevis på att hållbarhet och lönsamhet inte är ett motsatsförhållande – snarare tvärt om.

Månadsbrev maj 2024

05 juni 2024

Efter både trist väder och börsutveckling i april kom maj med sol och värme och stigande kurser på Stockholmsbörsen. Kurserna rusade de första två veckorna i maj och höll sig sedan stabila månaden ut. Talesättet ”sell in may and stay away” höll inte denna gång, och heller inte vår farhåga att den trista utvecklingen från april kunde fortsätta.

Månadsbrev april 2024

03 maj 2024

April bjöd inte på något vårväder vare sig i klimatet eller på börsen. Kurserna på stockholmsbörsen föll efter några dagar då ny osäkerhet smög sig in i marknaden om vad som skulle komma att påverka placerarna mest, inflationen eller konjunkturen. Totalt steg kurserna med 0,3 % under april beräknat efter SIXRX, och hittills i år har kurserna stigit med 8,1 % enligt samma index. Våra fonder Sensor Sverige Focus och Sensor Räntefond firade ett år! 

Åk till toppen